Rīgas Centrāltirgus


Pirms gadiem 15 dzīvoju netālu no Rīgas Centrāltirgus un kopā ar vecākiem bieži devāmies uz turieni iepirkties. Nez kādēļ atmiņā labi palikuši momenti kad vēlā rudenī (kad ārā auksts) devāmies uz Centrāltirgu pirkt man ziemas apavus un ziemas bikses. Jo kas gan var būt labāks, kā tirgū, laukā vēsā laikā novilkt bikses un pielaikot vairākas citas bikses, kuras visu dienu ir stāvējušas ārā salā un ir sasalušas ragā. Sajūtas nav patīkamas.

Sen nebiju šeit bijis un brīvā svētdienā šķita laba doma apmeklēt šo vietu. Un šis tirgus vairs gandrīz it nemaz nav tāds, kāds tas bija palicis manā atmiņā. (ja vēlaties pakavēties atmiņās un redzēt kāds tirgus izskatijās pirms 15 gadiem aizbrauciet uz Odesu un aizejiet uz centrāl tirgu) Viss šķiet daudz tīrāks un sakoptāks, un lielākās pārmaiņas manuprāt ir vērojamas pašos angāros. Jo katrā no šiem šobrīd atrodas vismaz pāris ļoti zolīda paskata bāri un ēdnīcas.

Agrāk pat neienāca prātā doma paēst kādā no tirgū esošajām ēstuvēm, bet tagad tā šķiet lieliska doma. Viena no šādām vietām atrodas starp dārzeņu un zivju paviljoniem. "Siļķīte un dillīte" ir vieta kuru varu ieteikt. Zupas, otrie ēdieni - var izvēlēties kas tīk labāk. Tomēr mani visvairāk uzrunāja maizītes. Siļķmaizīte un klasiska ķilavmaizīte. Katra maksāja aptuveni 1,70 eur, kas šķiet diezgan par maizīti, tomēr garša ir lieliska. Un kad vēders ir daļēji piepildīts tad var jau pašā tirgū nopirkt šīs pašas zivtiņas uz mājām.

Augošais tūrisms ir ieviesis savas korekcijas, arī ēdienkartes daļā no šīm vietām ir atrodamas angļu valodā. Un cik dzirdēju arī liela daļa tirgotāju ir labi iemācījušies nosaukt produktus un cenas angļu valodā. Pat šobrīd rudens laikā, redzēju vairākas tūristu grupas ar milzīgiem foto aparātiem, kuri gidu pavadībā maršēja cauri visiem paviljoniem pēc kārtas.

Vienīgā daļa kura šķiet ir palikusi nemainīga ir tirgus tālākā daļa jeb rūpniecisko lietu sektors. Šeit visi namiņi ir tieši tādi kādus es tos atceros. Mazi no koka taisīti šķūnīši, ar nolupušu krāsu un  jumtiņi, kas ir taisīti no plēvēm. Šo tirgus daļu apskatīju jau vēlu pēcpusdienā un noteikti liela daļa no pārdevējiem jau bija pametuši savas tirdzniecības vietas, tomēr........ehhh. Šī iespējams ir Rīgas skumīgākā daļa. 

Rīgas Centrāltirgus ir laba vieta, kur pavadīt daļu no dienas, jo tagad šeit var ne tikai lēti un labi iepirkt produktus un drēbes, bet arī nobaudīt kādu maltīti.