Xiaomi Mi Band 2 viedaproce



Man patīk "gadžeti", un viss jaunais. Tādēļ liels bija mans prieks, kad pērkot telefonu tam dāvanā nāca arī klāt viedaproce Xiaomi Mi Band 2. Nevienu citu viedaproci vai viedpulksteni neesmu velkājis tik ilgi kā šo, jo nevarēju pierast pie tām. Vai nu tās bija pārāk lielas, vai pārāk bieži jālādē vai tās kārtīgi nestrādāja. Bet šī aproce ir īsts izņēmums.

Turpmāk aprakstīšu visu kādēļ man šī aproce patīk, kā arī minēšu "ziloni izstabā" kādēļ šī aproce nav perfekta.

Labās lietas:

Dizains
Aproce ir neliela, un ļoti viegla. Aproce ir veidota no patīkamas gumijas/silikona un to velkāt ir tiešām ērti. Velkot drēbes tā nekur neieķerās un sprādzes aiztaisīšanās mehānisms ir drošs. Pagaidām vēl ne reizi negaidīti aproce nav atnākusi vaļā. Lai arī instrukcijā ir rakstīts, ka ar šo aproci nedrīkst peldēties, esmu lasījis daudzu lietotāju atsaukmes, ka ja aproce ir jauna, tad arī ar šo nav problēmu. Pats ejot peldēt tomēr noņemu aproci, bet no dušas aproce nebaidās nemaz. Jau aptuveni 2 mēnešus katru dienu ejot dušā aproci neesmu noņēmis un tai nekas nav noticis. Pie tam aproce ir tik ērta, ka to nav nepieciešams noņemt vispār. (tikai lādējot vai ejot peldēties)



Baterija
Šis ir aproces lielākais pluss. Par spīti mazajam aproces izmēram baterija (uz papīra) tur 20 dienas. Un realitātē ir tieši tāpat. Protams iespējams arī nokausēt bateriju ātrāk saslēdzot iekšā visas iespējamās opcijas un paziņojumus (par ko stāstīšu vēlāk), bet diezvai realitātē jūs to visu izmantosiet.

Lādēšana
Būtu vēlama vienkāršāka lādēšana. Jo lai uzlādētu aproci tās kodols ir principā "jāizlauž" no silikona aproces un tad to var viegli iespraust lādētājā. Pēc uzlādes šis kodoliņš ir jāiesprauž atpakaļ silikona aprocē. Biežā šāda kodola izņemšana iespējams varētu nodeldēt silikona aproci un pēc kāda laika šis kodoliņš varētu sākt krist laukā. To protams var viegli atrisināt nopērkot jaunu silikona aproci. Internetā tās ir pieejamas sākot no dažiem dolāriem un iespējams dabūt dažādās krāsās un pat no dažādiem materiāliem.

Precizitāte
Kas attiecas uz distances mērīšanu kilometros aproce rezultātus attaino teicami. Iespējams soļu skaitītājs nav visprecīzākais uz pasaules, tomēr es noteikti to dēvētu par gana precīzu. Nevienu neiteresē precizitāte līdz vienam solim. 100 soļi vairāk vai mazāk dienas laikā neko nenozīmē. 
Bluetooth savienojums ar telefonu strādā teicami un paziņojumus aprocē redzēsiet un sajutīsiet vēl pirms tie uzrādīsies pašā telefonā.



Opcijas
Šo aproci var pielāgot neskaitāmos veidos. Varat izvēlēties, lai uz aproces parādās pilnīgi visi paziņojumi, kas telefonā, varat atlasīt tikai svarīgākos. (aproce nevar attēlot tekstu, redzēsiet tikai simbolus, kurus pats varat arī mainīt, piemēram viens simbols whatsapp, cits facebook utt.) No sākuma uzliku, lai aproce ziņo par visiem paziņojumiem kas atnāk uz telefonu tomēr jau pēc nedēļas apnika, ka aproce pastāvīgi vibrē, tādēļ atstāju, lai vibrē un ziņo tikai par telefona zvaniem.

Tā pat var uzstādīt, lai aproce vibrē kā modinātājs, lai tā pastāvīgi mēra pulsu, mēra miega kvalitāti, varat iestatīt noteiktu soļu daudzumu kuru vēlaties noiet katru dienu, var iestatīt par paziņojumiem, ja pārāk ilgi sēžat nekustīgs un citas opcijas. (P.S. šo visu var darīt tikai caur telefona aplikācijām)

Un tagad par ziloni istabā. 
Es sev pirku telefonu no Xiaomi un aproce arī ir no Xiaomi, un arī oriģinālā aplikācija ir no Xiaomi, bet neskatoties uz to visu, aplikāciju vienkārši nav iespējams piedabūt strādāt. Errori, gļuki, nespēja savienoties. Šajā ziņā šīs trīs lietas sasvstarpēji nestrādā vispār. (iespējams ir iznākuši kādi atjaunojumi aplikācijai un problēma ir novērsta tagad) Vēlējos jau rakstīt dusmīgu ziņu, bet lasot informāciju forumos sapratu, ka šāda problēma ir visiem lietotājiem. Tā radusies nesen jo Xiami veicis kādus "uzlabojumus" un pēc tā visiem šīs oriģinālās aplikācijas ir aizgājušas pa dēli.

Tomēr risinājums ir ļoti viegls. Nolādējiet kādu citu no neskaitāmām aplikācijām, jo gandrīz visas bez problēmām savienosies ar aproci un būs vēl labākas kā oriģinālā aplikācija. Es nolādēju šo aplikāciju: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mc.miband1&hl=en_US

To var izmantot bezmaksas un protams ir arī PRO opcijas kuras var iegūt nopērkot aplikāciju, tomēr manuprāt šīs PRO opcijas nemaz nav nepieciešamas ikdienā lielākajai daļai lietotāju.

Šī aplikācija darbojas bez aizķeršanās, savienojās ar aproci uzreiz, nekad nav bijušas nekādas problēmas. Šajā aplikācijā arī varēsiet regulēt visas aproces opcijas un iespējas. (un to tiešām ir daudz)

Ja esat domājuši par šādas viedās aproces iegādi, tad manuprāt šeit vairs nav ko domāt. Cenas un kvalitātes attiecība ir šokējoši laba. Aproces cena Latvijā ir aptuveni 22 eur (https://220.lv/lv/mobilie-telefoni-plansetdatori-foto/mobilo-telefonu-aksesuari/viedpulksteni-sporta-aproces/xiaomi-mi-band-2?id=3575091)